Werken in de cloud

het vertegenwoordigen van innovatieve hulpmiddelen, die verbetering aanmoedigen en de huidige besturingssystemen automatiseren door de interne gegevens- en applicatiesystemen over te zetten naar een virtuele machine (VM).

Werken in de cloud - introduceert een grote verandering in de manier waarop bedrijven vandaag computersystemen gebruiken voor gegevensopslag. Deze systemen stellen bedrijven in staat VM's te gebruiken voor applicatie en utility in plaats van de fysieke machines te overladen, waardoor ze sneller kunnen werken.
De cloud heeft zelfs verandering gebracht in Born-Digital-bedrijven met een complete interne infrastructuur. Deze bedrijven hebben nu gekozen voor de overstap naar en overstap naar cloud, en profiteren van de voordelen die werken in de cloud te bieden heeft.

Wat biedt de cloud voor uw bedrijf?

Werken in de cloud is een grote verandering in de manier waarop bedrijven vandaag computersystemen gebruiken voor gegevensopslag.
Cloudsystemen bieden u veilige opslagtoegang en beschermen uw gegevens terwijl u uw applicaties kunt gebruiken zonder dat er accumulatie op uw fysieke machines nodig is.

Betere, productievere individuen die hen in staat stellen gegevens over te dragen en toegang te hebben tot het uit verschillende delen van de wereld, zonder de angst om de capaciteit van de fysieke machine te verliezen. Zolang er verbinding met internet is, is de toegang tot informatie beschikbaar en toegankelijk.

Verminderde overuren en totale investeringen, wat verder flexibiliteit, toegankelijkheid van gegevens en schaalbaarheid mogelijk maakt.

Door medewerkers flexibeler te laten werken. U hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om gegevens te openen vanuit huis, op vakantie of via het woon-werkverkeer (mits u over een internetverbinding beschikt). Als u toegang tot uw gegevens nodig hebt terwijl u niet op kantoor bent, kunt u snel en eenvoudig verbinding maken met uw virtuele kantoor.

Werken in de cloud biedt gelijke en efficiënte toegang tot uw partners (die zijn goedgekeurd), terwijl onnodige installaties en zware fysieke machines overbodig worden achtergelaten.
Ten slotte biedt samenwerking binnen de cloudomgeving uw bedrijf de mogelijkheid om gemakkelijk te communiceren en te delen buiten de traditionele methoden.

Het maakt het met name mogelijk om overureninvesteringen die nodig zijn voor de technologische overgang en gegevensoverdracht, glad te strijken door de eigendom en het beheer van de servers uit te besteden.

Of u nu een natuurramp, een stroomstoring of een andere crisis ervaart, door uw gegevens in de cloud te laten opslaan, zorgt u ervoor dat deze op een veilige en veilige locatie worden geback-upt en beschermd. Als u snel weer toegang heeft tot uw gegevens, kunt u gewoon werken zoals u gewend bent, waardoor eventuele downtime en productiviteitsverlies tot een minimum worden beperkt.

Zoals we weten uit onze eigen gebruikerservaring

Computertoepassingen zijn ontworpen en ingesteld om te werken en computeropslag en netwerkbronnen in te schakelen. Deze manier van werken is verouderd en vereist het ter plaatse hosten van een IT-afdeling die is uitgerust om te gaan met kapotte machines en applicaties.
De cloud verlaagt de kosten en biedt KMO's een meer gelijkwaardige plaats aan bedrijven die het zich kunnen veroorloven om hun eigen cloud op locatie te bouwen. Bovendien snelle toegang tot middelen zonder de noodzaak van een initiële investering, wat een snelle tijd in de markt voor kmo's helpt.
De mogelijkheid om fysieke machines te gebruiken zonder dat ze zware applicaties hoeven te draaien, verlaagt de grenzen van IT-innovaties, effent de weg ernaast, ondertussen schaalt het schuim op.

Door cloud-systemen aan te nemen en te gebruiken, kunnen bedrijven overuren en de algehele kosten en meer beperken:

 • Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig werken
 • Biedt beveiliging door gecentraliseerde beheer- en beveiligingsoplossingen
 • Werk gemakkelijk samen door het gat tussen ruimte en tijd te dichten
 • Fysieke machines beperken van hun overbelasting en overbelaste out-of-space manieren
 • Over- en ondercapaciteit verminderen
 • Verbeter de IT-implementatie in het bedrijfsleven en vergroot de werkcapaciteit zonder het teveel aan gegevensopslag
 • Duidleijke daling van kosten en totale investeringen
 • Door het gebruik van cloud-tools krijgen KMO's een evenwichtiger zetel met een bedrijf dat over een eigen cloud beschikt
 • Verleent snelle toegang tot hardware-bronnen zonder voorafgaande investeringen te vereisen
 • Verlegt grenzen van innovatie en effent de weg voor schaalvergroting
 • Licht van gewicht op uw fysieke machines die al uw applicaties draaiden, zodat ze moeiteloos konden werkenll your applications, allowing them to run effortlessly
 • Versnelde snelheidsmachines als een oorzaak van toepassingen voor gewichtheffen
 • Betaal per gebruik, zodat u gemakkelijk kunt groeien
 • Zorgt voor flexibiliteit van de werklast, maar laat overtollige bronnen achterwege
 • Tijdbesparend en flexibel in het migreren van werkdruk van en naar de cloud naar wens, dit proces kan ook geautomatiseerd worden, wat tijd en kosten bespaart
Modellen van cloud computing

Op dit moment zijn er drie grote implementatiemodellen van cloud-systemen:

 • Private Cloud

  • Heeft een door het bedrijf beheerde en ontworpen infrastructuur
  • De servers van de private cloud draaien binnen het bedrijfsterrein en het eigen datacenter - de fysieke machines waarop de cloudservers draaien, bevinden zich feitelijk op het bedrijfsterrein, waardoor een onmiddellijke controle van de cloud-infrastructuur mogelijk is.
  • Het is ontworpen en beheerd om te passen bij de structuur en toepassingen van het specifieke bedrijf
  • Het is kostbaar en onnodig voor KMO's als ze niet de volledige waarde van de private cloud kunnen hebben.
  • Het private cloud computing-model is het meest geschikt voor grote ondernemingen waar het eigen systeem wordt ontworpen en beheerd, waardoor een holistische benadering van de verbeteringen van de IT-infrastructuur mogelijk is.
 • Publieke cloud

  • In de openbare cloud wordt de cloudinfrastructuur beheerd door een externe provider;
  • De aanbieder van de public cloud geeft op afstand toegang tot de bronnen die beschikbaar zijn in de openbare cloudomgeving via de internetverbinding;
  • Voor dit cloudmodel hoeven bedrijven geen cloud-server op locatie te hebben;
  • De servers, updates en alle andere problemen worden op een cloudniveau afgehandeld, niet op het bedrijfsterrein;
  • Het heeft een multi-bewoner soort structuur en ontwerp;
  • Functies op een pay-as-you-go-model;
  • De openbare cloud kan een nuttig hulpmiddel zijn voor MKB-bedrijven, waardoor ze alleen de tools kunnen gebruiken die nodig zijn voor hun bedrijf en op afstand toegang hebben tot andere applicaties die duurder zijn als ze op bedrijfsniveau zijn.
 • Hybride cloud

  • Dit model van de cloud vertegenwoordigt een mix van de twee vorige cloudmodellen, privé en openbaar.
  • In de hybride cloud is een combinatie van bronnen afkomstig van zowel private als publieke cloudplatformen die hen helpen om vlot met elkaar samen te werken en samen te werken.
  • Bij het gebruik van een hybride cloud laten we een workflow toe tussen de private en publieke cloud waarbij de ene partij openbaar is en de andere op locatie die beter kan worden beheerd door een eigen IT-team of -manager.
  • "(Hybride) cloudinfrastructuur is een samenstelling van twee of meer afzonderlijke cloudinfrastructuren (privé, community of openbaar) die unieke entiteiten blijven, maar die samenhangen door gestandaardiseerde of eigen technologie die gegevens- en toepassings (over)draagbaarheid mogelijk maakt ..."
   Nationaal Instituut voor Normen in Technologie (NIST)
Types diensten die de cloud te bieden heeft

Ondanks het feit dat werken in de cloud voortdurend wordt ontwikkeld en mogelijk later alternatieve services biedt, zijn er drie hoofdtypen: Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS).

Infrastructure as a Service

de basis van uw infrastructuur in de cloud, die toegang biedt tot netwerkmogelijkheden, computers (virtuele speciale hardware) en gegevensopslag.

Binnen de IaaS-modelleverancier levert cloud-provider het bedrijf een virtueel serverinstantie-, opslag- en een applicatie-programmeerinterface waarmee ze hun gegevens en applicaties naar de VM kunnen verplaatsen. Bedrijven hebben de mogelijkheid om de opslagruimte te kopen die ze nodig hebben voor hun werklast en configureren die naar eigen inzicht aan te passen en configureren.

IaaS betreft met name bedrijven die zich niet zorgen maken over het opslaan van hun gegevens in de gegevensopslagcentra van derden. Om hun aandacht meer te richten op het beheersen en ontwikkelen van hun bedrijf geven ze de voorkeur aan het uitbesteden van hun IT-infrastructuur. IaaS voldoet aan de behoefte aan opslag van datacenters, virtualisatie, netwerken en dient als rekenengine.

Platform as a Service

deze cloudservice-oplossing bevrijdt de eigenaar van het bedrijf van de last van het beheren van de onderliggende infrastructuur van hardware en besturingssystemen.

In het PaaS-model ontvangen cloudproviders ontwikkelingshulpmiddelen op hun infrastructuur. Gebruikers hebben via internet toegang tot deze tools met behulp van API's, webportals of gateway-software. PaaS wordt gebruikt voor algemene softwareontwikkeling en veel PaaS-providers hosten de software nadat deze is ontwikkeld.
PaaS voldoet aan de behoefte aan applicatieplatforms, de database, ontwikkeling en de noodzakelijke integraties. Dus als u wilt dat uw toepassingen draagbaar zijn, zou u moeten denken aan het opslaan van uw code op het PaaS-model dat u voorziet van verborgen infrastructuurinstellingen.

Software as a Service

wanneer we spreken over software as a service, kunnen we verwijzen naar software die wordt uitgevoerd en beheerd door een serviceprovider.

Het SaaS-model verwijst naar de distributie van software van verschillende serviceproviders van software, waarbij technologie kan worden gedeeld zonder de noodzaak van het bezitten van de software en die vaak zeer duur moet zijn om deze te verwerven. Een beter begrip van het gebruik van de SaaS is te bedenken hoe we Microsoft Office 365 gebruiken, beter nog een service waarmee we ook gehoste / geabonneerde productiviteitssoftware kunnen huren / abonneren.
SaaS voldoet aan bepaalde klantrelatiebeheer (customer relationship management - CRM)-toepassingen, zorgt voor bedrijfsbeheer, beveiliging van uw tools omdat ze online zijn en waar nodig kunnen worden ingezet.